Apr 6, 2011

Experiment yang paling I enjoy.

Dear Dreamers ,


Today in my chemistry class , we buat experiment about Lithium , Sodium and Potassium reacts in water . Pehh , best gila experiment ni . Sebab ada explosion . HAHA . Tapi yang tak bestnya kan , * akan disambung sebentar lagi :P


Mula-mula I nak show contoh experiment yang I buat tadi . But dalam video yang I nak tunjuk ni , only Sodium and Potassium je . Lithium takda , because Lithium tak explode pun kalau reacts in water . So , tak gempak la kan kalau tak meletup ? HAHA . I nak show yang meletup je .



This one macam yang I buat dalam lab laa . Tapi ada orang yang lagi kejam , haha . Dia campak sodium dalam kolam . Apa jadi ye ?





OMG . HAHA . Itu word yang keluar when Im watching this . haha . Best tapi kalau ada ikan dalam tu ? Haaaaaaaa . Kalau ada frog dalam tu ? Sorry , you'll die :P

*Okayy sambung cerita kat atas , 

Tapi yang tak bestnya kan , time sodium tu explode dalam lab , Kebaboooom ! Ada serpihan sodium kena kat my hand . 
T_________________________________T 

Pedih weh . I bukannya duduk dekat dekat , I berdiri jauh jarak satu meja lab yang panjang satu meter lebih laa kot en :P Tapi kena jugak ! Nasib badan kan ? Sian I . Tapi terasa macam nak main lagi laa , B E S T ! :D

HAHA . tak serik xP


2 comments:

princess said...

org 2 mest ltk byk kn sodium/potasium 2 ? tu yg exlode lebih2 uh..
cikgu ltk kcik da mletup..ni siap maen2 lg haha

k Lee :) said...

HAHA . aah banyak kudd die letak .

About Me

My photo
Tak selembut kapas, tidak sekeras batu, hanya ditengah. Itulah aku.